Ukrainas kara otrajā fāzē Krievija lēni gūst panākumus savā ofensīvā, maija vidū ieņemot Rubižnes un Popasnas pilsētas Luhanskas apgabalā. Turpinoties kaujai par Severodonecku, pastāv liela varbūtība, ka Krievija ieņems visu Luhanskas apgabalu. Taču arī Ukraina spējusi īstenot veiksmīgas ofensīvas Hersonas apgabalā. Līdz ar to konflikts nonācis strupceļā, kas potenciāli varētu novest pie konflikta iesaldēšanas – Krievija šādu stratēģiju iepriekš lietojusi gan Ukrainā, gan arī Gruzijā. Apskatām “lielo bildi” – kas pašlaik notiek frontē un ko nesīs nākotne.

Krievijas armijas stratēģija

Krievijas armijai raksturīga taktika ir īstenot iebrukumu no vairākām pusēm uzreiz. Tā kā iebrukuma otrajā fāzē Krievija koncentrējas uz mazāku teritoriju nekā pirmajā fāzē, uz Ukrainas spēkiem Donbasā tiek izdarīts nepārtraukts spiediens. Ja kāds no Krievijas ofensīvas virzieniem tiek apturēts, Maskava sāk koncentrēties uz uzbrukumiem citā apgabalā.

Tas izskaidro nepārtraukto Krievijas armijas prioritāšu maiņu – tās vienkārši tiek pakārtotas veiksmēm un neveiksmēm frontē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X