Krievijas pilsoņi baidās izteikties par notiekošo Ukrainā. Nepareizi pateiktais Kremļa interpretācijā var draudēt ar ilgstošu cietumsodu, tāpēc ļoti daudzi par Krievijas karavīru izvērstajām zvērībām Ukrainā izvēlas klusēt. Krievijas izlases futboliste Nadežda Karpova ir izņēmums. Viņa ir runājusi atklāti. Arī par savu seksuālo orientāciju un homofobiju dzimtajā zemē. 

Karpova visai bieži saviem 143 tūkstošiem sekotāju "Instagram" vēstījusi par Krievijas genocīdu Ukrainā. Viņa ir drosmīga un savā ziņā rāda priekšzīmi saviem tautiešiem, kuriem nepietiek dūšas, lai paustu skaidru nostāju.

Krievijā salīdzinoši nesen ieviestais likums par "viltus ziņu" izplatīšanu par Krievijas armiju var draudēt līdz 15 gadiem aiz restēm. Cilvēki ir iebiedēti un savos izteikumos ļoti piesardzīgi, jo varasiestādes monitorē viedokļus un nevēlamais var novest pie brīvības atņemšanas un citāda rakstura likstām.

Karpova futbolu spēlē Spānijas klubā Barselonas "Espanyol". Tur viņa jūtas drošībā, bet, kā būtu dzimtenē, to neviens nevar atbildēt.

"Es nevaru vienkārši skatīties uz šo necilvēcību un klusēt," viņa sacīja intervijā BBC, kas notika Barselonā. "Nezinu, kas notiktu, ja es atrastos Krievijā, nevis Spānijā, bet es jūtu īpašu atbildību par to, lai runātu."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp