Olimpiskais čempions Kārlis Pauls Lasmanis savu komandu - Latvijas izlasi jeb 3x3 basketbola komandu "Riga" - dēvē par otru ģimeni. Jaunākais no "brāļiem" šovasar padzīvos atsevišķi no ģimenes, lai dotos pāri okeānam, kur viņš cer kompensēt savu nepiepildīto bērnības sapni spēlēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Latvietim gaidāma debija "Big3" līgā, kurā spēlē basketbolisti un komandas vada treneri ar skaļiem ierakstiem CV - NBA bijušās zvaigznes, līgas čempioni, "slam dunk" konkursa uzvarētāji. "Piedāvājumu bija daudz, izvēlējos labāko," par iespējām karjeras turpinājumā sarunā ar TVNET sacīja sportists.

Latvijas patriotiem nav pamata satraukumam. 28 gadus vecajam Lasmanim debija "Big3" līgā nebūs šķērslis pārstāvēt Latvijas valstsvienību lielajos FIBA izlašu turnīros, piemēram, Pasaules kausā, kas no 21. līdz 26. jūnijam risināsies Antverpenē, Beļģijā.

Tomēr FIBA pasaules "Pro" tūrē Lasmanis sezonas pirmajā daļā nespēlēs komandā "Riga", lai stātos pretī jaunam izaicinājumam - debijai "Big3" līgā, kur komandu spēlētāju un treneru sastāvos netrūkst skaļu uzvārdu ar NBA uzkrātu pieredzi.

Profesionāli spēlēt 3x3 basketbolu Amerikā nebija vienīgais piedāvājums Lasmanim. Piedāvājumu izteica arī komandas no Krievijas un Serbijas, interese bijusi arī no arābu zemēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp