Kad pasaules hokeja čempionātā Tamperē hokejisti kādu laiku jau bija skrējuši pakaļ ripām, hokeja "ekspertu" aprindās uzplauka jauns joks. Proti, Latvijas izlasi regulējot SIA "Radi un draugi". Kas gan var būt labāk šajos drūmajos laikos kā pasmieties? Laikam "eksperti" starp jaunā SIA dalībniekiem pieskaitīja arī Hokeja federācijas prezidenta Aigara Kalvīša dēlu Rūdolfu, kurš pildīja izlases ģenerālmenedžera darbu. Papīros viņi abi ar Renāru Freibergu gan skaitījās menedžeri, bet šur tur pirms Kalvīša uzvārda bija atrodams GM.

Neesmu vēl veicis socioloģisko aptauju, vai Rūdolfs ir labs ĢM vai nav, bet par vienu darbu es viņam paspiedu roku. Par to, ka viņš uz Latviju un Tamperi no AHL atdabūja jauno vārtsargu Artūru Šilovu. Gana ilgi runājot un pierunājot Abotsfordas "Canucks" kluba priekšniekus. Grūti atpakaļskata spogulī ieraudzīt, kas būtu bez Šilova, bet nu vienam jaunam talantam tika iedota iespēja sevi parādīt un pierādīt. Par Kalvīša jr. pirmo "perējumu" – pieciem latvju studentiem no Amerikas – sākumā mazliet zirgojos: bez vārtsarga Gustava Dāvja Grigala pārējiem četriem neredzēju vietu pat izlases tālāko kandidātu sarakstā. Bet! Aizsargs Arvils Bergmanis jau ar pirmo neoficiālo treniņu sāka lasīt pluspunktus. Un aizbrauca uz savu pirmo pasaules čempionātu.

Vairāk vai mazāk braši turējās arī uzbrucēji Jānis Vizbelis, Roberts Baranovskis un Raimonds Mikus Vītoliņš. "Sezonas laikā uz pārbaudes spēlēm dabūt NCAA studentus ir gandrīz neiespējami. Marta beigās viņiem Amerikā hokejs bija beidzies, man likās svarīgi uzaicināt puišus uz treniņiem pirms oficiālās nometnes sākuma. Parādīt, ka Latvijā par viņiem vispār ir kāda interese," tā stāsta 28 gadus vecais Rūdolfs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp