Naudas atmazgāšana, kokaīns (narkotikas), Pablo Eskobars - šīs ir tikai dažas no asociācijām, kas nāk prātā, dzirdot vārdu Kolumbija. Diemžēl no šiem grēkiem 80. un 90. gados nebija pasargāts sports, visvairāk cieta futbols, kas atradās narkobaronu rokās. Lielu lomu futbola orķestra diriģēšanā spēlēja kokaīna karalis Eskobars, par kuru mūsdienās ir sarakstītas vairākas grāmatas, uzņemtas dažādas dokumentālās filmas un seriāli. Kā netīrā nauda ietekmējusi futbolu Dienvidamerikas valstī?

Jau no mazotnes Eskobars spēlēja futbolu, bet, neskatoties uz faktu, ka viens no pasaules atpazīstamākajiem narkobaroniem dievināja šo spēli, viņam ne pārāk labi padevās bumbas pārvalde un pārsvarā gadījumu Eskobars izskatījās, maigi izsakoties neveikli. Viņš esot teicis, ka futbols ir iemācījis optimistisku domāšanu un licis saprast, ka jebkādas grūtības pārvarēt ir iespējams.

Palielinoties ienākumiem par baltā pulvera tirgošanu un pieaugot Pablo politiskajai ietekmei, viņš savā bērnības rajonā uzcēla vairākus futbola laukumus un aprīkoja tos ar prožektoriem, lai vietējie bērni arī nakts stundās varētu spēlēt futbolu.

Pievienošanās dažādām futbola akadēmijām Kolumbijā bija dārgs prieks...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp