Multimākslinieks Horens Stalbe jau iepriekš regulāri izcēlies ar dažādiem amizantiem viedokļiem, kas man likuši viņu ierindot alternatīvi apdāvinātu personu plauktiņā. Vispirms viņam bija pretenzijas pret gejiem un praidu (“Sabojātā pasaule, tas nav normāli”, 20.10.2014., TV24). Pēc tam viņš izcēlās ar viedokli par nepieciešamību vakcinēties pret Covid-19 (“Nē, es esmu pret vakcinēšanu pilnīgi noteikti”, 14.12.2020., TV24).

Laiks gājis uz priekšu, Horens, kurš ar ģimeni no šausminošajiem pandēmijas ierobežojumiem Latvijā bija aizbēdzis uz Ēģipti, pavisam nesen atgriezies Latvijā. Ēģiptē apsīcis darbs, jo kara iespaidā tur pārstājuši ierasties krievu tūristi. Toties Latvija ir atguvusi plaša spektra ekspertu, kura viedokli kārtējo reizi varam uzklausīt kanālā TV24. Un šoreiz viņam ir padziļināts viedoklis par to, kāpēc Ukrainā izcēlies karš, kurš pie tā vainojams, kā arī – kā šo karu izbeigt.

“Pirmām kārtām – jebkurš karš, ieskaitot šo te karu, nes daudz blaknes, un mēs par šo karu un šo situāciju daudz ko uzzināsim vēl pēc tam. Līdzīgi, kā mēs esam uzzinājuši par visiem kariem, tā kā nevajadzētu varbūt... Mēs dzīvojam reāli informatīvā kara apstākļos, kas nav noslēpums. Es esmu paskatījies, kas tiek rādīts – no malas skatoties, tas ir vienkārši komiski, un es zinu, ka, Sandij, arī tu taisi dokumentālās filmas, un man ir arī daudz angļu draugi, kuri taisa dokumentālās filmas, un to, ko mēs redzam, to, ko rāda televīzijas kanāli, to, ko mēs redzam, tie sižeti visi, kas ir safilmēti, – nu tā ir no vienas un no otras puses vienkārši propaganda. Katrs velk to segu uz savu pusi, un šobrīd saprast, kur atrodas objektīvā patiesība ir ļoti grūti, jo tagad tā informācija tā cīnās savā starpā kā nekad vēl,” komentē multimākslinieks.

It kā jau gaidīt saprātīgu un pamatotu viedokli no cilvēka, kurš kovidu uzskatīja par afēru un kaislīgi protestēja pret vakcīnām, ir muļķīgi. Bet pēc Krievijas pastrādātajām zvērībām Ukrainā pateikt, ka “saprast, kur atrodas objektīvā patiesība, ir ļoti grūti”? Nopietni, Horen? WTF? Riktīgi komiski skatīties sižetus no Bučas un Mariupoles, ne? Šo klausoties, man burtiski atkārās žoklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X