Pēdējo 30 gadu laikā Latvijas iedzīvotāju skaits ir samazinājies par vairāk nekā 700 tūkstošiem iedzīvotāju, kas norāda uz to, ka Latvija jau ilgstoši atrodas dziļas demogrāfiskās krīzes situācijā. TVNET skaidro, kāds ir ekspertu viedoklis gan par demogrāfisko situāciju Latvijā, gan arī iedzīvotāju skaita samazināšanās un zemās dzimstības ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību.

Jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati (CSP) liecina, ka šī gada sākumā Latvijā dzīvo vairs tikai 1,876 miljoni iedzīvotāju. Gada laikā esam zaudējuši gandrīz 18 tūkstošus iedzīvotāju.

Divu gadu laikā Latvijas iedzīvotāju skaits ir samazinājies par 32 tūkstošiem iedzīvotāju. Vienkārša statistika, taču nieka divu gadu laikā vien samazinājums ir pielīdzināms Ventspils iedzīvotāju skaitam.

2021. gadā Ventspilī dzīvoja 33 442 iedzīvotāji. Tā ir sestā lielākā pilsēta Latvijā.

Latvijas sabiedrība paliek vecāka. Tās vidējais vecums šobrīd ir 42,9 gadi.

Pēc ekspertes domām, pozitīvi vērtējams, ka emigrācijas un imigrācijas rādītājiem Latvijā ir tendence izlīdzināties, proti, no Latvijas prom dodas tikpat liels iedzīvotāju skaits kā atgriežas. Tieši uz šiem iedzīvotājiem Latvija var likt cerības, lai sekmētu demogrāfiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X