Rūdītākie sporta fani un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēstures pārzinātāji noteikti atminas laikus, kad groza bumbas laukumos dominēja augumā raženie spēlētāji. Ar gadiem modes tendences ir mainījušās, spēle vairāk balstās uz ārējās līnijas spēlētājiem un lielu daudzumu tālmetieniem. Vai tamdēļ NBA basketbols kļuvis garlaicīgāks?

"All we do is shoot threes and win championships!" ("Viss, ko mēs darām, ir metam trīspunktniekus un izcīnām čempionu titulus!") - šādi pēc triumfa 2022. gada NBA fināla sērijā svinību laikā dziedāja Klejs Tompsons, kurš kopā ar video redzamo komandas biedru Stefanu Kariju pēdējo astoņu gadu laikā sešas reizes spēlējis finālā, četrreiz izcīnot čempiona titulu Goldensteitas "Warriors" sastāvā.

Skatoties 2022. gada NBA fināla sērijas maču apskatus, mani nepameta sajūta, ka visa spēle lielā mērā tiešām balstās uz tālmetieniem. Spēle šķita ļoti vienveidīga. Pārsvarā "Warriors" un Bostonas "Celtics" vienību līderi ar driblu devās caurgājienos, kam turpinājumā, atkarībā no situācijas pretinieku aizsardzībā, sekoja metiens no groza apakšas vai izspēle ārā komandas biedram uz tālmetienu.

Caurskatot statistikas rādītājus NBA fināla sērijās pirms 10, 20 un 30 gadiem, var skaidri pārliecināties par to, cik ļoti mainījusies spēles maniere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp