Latvijas vīru basketbola izlasē šajā vasaras sasaukumā (jūnijā un jūlijā) startē divi brāļu pāri. Kandidātu sarakstā iekļauti gan Dairis un Dāvis Bertāni, gan Rodions un Artūrs Kuruci. Iepriekš bijis tā, ka vīru izlasē spēlē brālis, bet dāmu - māsa. Piemēram, Mārtiņš un Kitija Laksas. Beidzot pieaugušo izlases atmosfēru izbaudīt var arī Mārcis Šteinbergs, kura māsa Anete jau vairākus gadus ir sieviešu izlases neapšaubāma līdere.

20 gadus vecais spēka uzbrucējs Šteinbergs ir viens no tā divpadsmitnieka, kas 2018. gada vasarā Rīgā izcīnīja sudraba medaļas Eiropas čempionātā. Tās komandas spilgtākās personības bija Artūrs Žagars, Artūrs Kurucs, Valters Vēveris, Kristaps Ķilps.

Šteinbergs toreiz sastāvā bija iekļauts par spīti tam, ka ir gadu jaunāks par tās komandas pamatkodolu. Tomēr galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa acīm toreiz nepaslīdēja garām Mārtiņa centība un strādīgums. Tāpēc arī tika uzticēta konkrēta loma.

Šovasar Šteinbergs iekļauts arī lielās izlases 15 kandidātu pulkā, gatavojoties divām pārbaudes spēlēm pret Lietuvu, kā arī Pasaules kausa atlases cīņām pret Serbiju un Slovākiju. Noteikti savs nopelns tur ir arī jau minētajam Visockim-Rubenim, kurš ir viens no Latvijas valstsvienības galvenā trenera Lukas Banki palīgiem.

Jaunais basketbolists ikdienā pārstāv Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Manrezas "Baxi". Tikko aizvadītajā sezonā klubs tika līdz ACB līgas ceturtdaļfinālam, bet FIBA Čempionu līgā sasniedza finālu, kurā gan piekāpās citai Spānijas komandai Tenerifes "Lenovo".

22 mačos ACB līgā Mārcim aizvadītajā sezonā izdevās izcelties ar 2,6 punktiem un 1,1 atlēkušo bumbu, spēlējot vidēji 6,7 minūtes. Čempionu līgā vidēji septiņās minūtēs 1,9 punkti un 1,1 bumba.

"Komandai sezona ļoti izdevusies. Daudz uzvarējām, ieguvām otro vietu Čempionu līgā. Arī personīgi man gāja labi, jo šis bija mans pirmais gads ACB līgā. Tajā laikā, cik man atvēlēja laukumā, sevi parādīju labi, bet...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp