Starptautisko attiecību aktualitātes: karš Ukrainā, Turcijas trumpja kārts un nākotnes izaicinājumi pasaules kārtībai

Nedēļas fokusā Māris Andžāns
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

No vienas puses, redzam diplomātiskos soļus, lai apturētu karu Ukrainā, no otras, katru dienu ziņās lasām par notikumiem frontē. Kādu lomu ieņem Turcija Somijas un Zviedrijas jautājumā par pievienošanos NATO aliansei? Kādi ir starptautisko attiecību nākotnes izaicinājumi? Par šiem un citiem jautājumiem raidījuma vadītājs Mārtiņš Daugulis diskutēja ar Ģeopolitikas pētījumu centra direktoru, Rīgas Stradiņa universitātes profesoru Māri Andžānu.

Katru dienu saņemam ziņas no Ukrainas par Krievijas agresiju un patvaļu. Līdzās tām ziņu virsrakstos tiek minēti Rietumu lielvalstu līderu mēģinājumi ietekmēt Krieviju ar citiem pieejamiem līdzekļiem - sankcijām un diplomātiju. Vienlaikus aizvien vairāk analītiķu piesauc "mediju nogurumu" kara atspoguļošanā, it īpaši valstīs, kas atrodas ģeogrāfiski tālāk no Ukrainas.

Kādā kara fāzē šobrīd atrodas Ukraina un Krievija? Kā vērtēt izteikumus par Krievijas vājumu? Un kādas ģeopolitiskās krīzes gaidāmas tuvākajā laikā? Par šiem un citiem jautājumiem tika diskutēts raidījumā.

Andžāns uzskata, ka šobrīd var runāt par vairākiem kara līmeņiem. Kara darbība notiek kibervidē, fiziskajā vidē, kas ir visvairāk redzama, un arī diplomātiskajā līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu