Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās Pirmās formulas (F-1) Kanādas "Grand Prix" posms, un arī pēc šīm sacīkstēm ir radušies gan jauni jautājumi, gan atbildes.

Rubrikas "Atskaņas no pēdējām sacīkstēm" ietvaros atskatāmies uz pieredzēto aizvadītajā F-1 nedēļas nogalē.

Arī šoreiz uzvaru izcīnīja "Red Bull" pilots Makss Verstapens, kurš sacīkšu noslēdzošajā nogrieznī spēja izturēt "Ferrari" braucēja Karlosa Sainsa ofensīvu. Lai gan šajās sacīkstēs trīs reizes trasē devās drošības mašīna/virtuālā drošības mašīna, līdz galam nevar apgalvot, ka tās bija notikumiem bagātas. Tomēr arī šoreiz ir, par ko parunāt.

Pēc sestdien pieredzētās kvalifikācijas uz savas F-1 karjeras pirmajiem punktiem pamatoti cerēt varēja "Haas" pilots Miks Šūmahers, kurš izcīnīja sesto starta pozīciju. Par nelaimi jaunajam pilotam, viņa sacīkstes tehnisku problēmu dēļ noslēdzās jau 20. aplī. Tomēr arī šoreiz bija pamatotas aizdomas, ka Miks varēja palikt bez punktiem, kas neizbēgami noved pie jautājuma - vai Šūmaheram tiešām šobrīd ir vieta Pirmajā formulā?

Turpinot par lielisku sniegumu kvalifikācijā, ir jāpiemin vecmeistars Fernando Alonso, kurš lietainajā sestdienā izcīnīja otro vietu. Tiesa, "Alpine" divkārtējā čempiona centienus izniekoja ar nepārdomātu stratēģiju svētdienas sacīkstēs.

"Ferrari" šoreiz spēra, iespējams, pāragru soli, pilnībā nomainot Šarla Leklēra dzinēju. "Ferrari" boss Matija Binoto ir izteicies, ka viņa komanda sezonas turpinājumā nekautrēsies no sodiem par motora komponentu maiņu. Bet vai tas spēs atgriezt viņus titulcīņā?

Paliekot pie "Ferrari" - Karloss Sainss šajā nedēļas nogalē uzskatāmi parādīja, kāpēc viņš šosezon nav pieskaitāms pie titula pretendentiem.

Visbeidzot - ir vērts "patulkot" arī Pjēra Gaslī palikšanu "AlphaTauri" rindās līdz nākamās sezonas beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp