Rīgas domei piederošais "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) ir Latvijā lielākais namu apsaimniekošanas uzņēmums. Vienlaikus droši vien arī pēdējos gados viens no visvairāk dažādos skandālos ierautajiem un vadības maiņas pieredzējušākajiem pašvaldību uzņēmumiem. Pēdējoreiz pilnīga RNP vadības maiņa notika 2020.gadā, kad konkursa kārtībā tika izvēlēti gan valdes, gan arī padomes locekļi. Jāpiebilst, ka līdz tam RNP nebija tādas lēmējinstitūcijas kā padome. Vienu no tolaik ievēlētajiem valdes locekļiem padome pērnā gada nogalē gan atsauca "nepietiekami efektīvas darbības dēļ", taču kopumā, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, pašreizējā uzņēmuma vadība šķiet uzņēmusi apgriezienus pārmaiņu virzienā. 

Par izaicinājumiem darbā RNP padomē, konstatētajām nepilnībām kapitālsabiedrības pārvaldībā un negodprātīgiem darbiniekiem, kā arī jauno uzņēmuma attīstības stratēģiju intervijā tiešsaistes žurnālam KLIK stāsta "Rīgas namu pārvaldnieks" padomes priekšsēdētājs Ainārs Ozols.

"Pieredze liecina, ka cilvēkiem gribas, lai kāds tiek, tā teikt, nopērts tirgus laukumā, iesēdināts, bet tas vērtību nerada. Tas apmierina revanša alkas."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X