Serbijā dzimusī austrāliete Jeļena Dokiča bija viena no 2000. gadu spilgtākajām tenisistēm. Var tikai minēt, kādus panākumus viņa būtu guvusi, ja tēvs gadiem nebūtu viņu sitis...

"Brīnummeitene" skaļi sevi pieteica jau 16 gadu vecumā, kad prestižā Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā pārspēja tolaik izcilo Martinu Hingisu. Lai saprastu, kas ir Dokiča, pietiek ar vienu faktu - viņa profesionāles karjeru sāka 1998. gadā un gadu vēlāk iekļuva WTA ranga Top 50.

Jeļena savu pirmo WTA titulu ieguva 2001. gadā. Pēc tam divus gadus viņa bija starp desmit labākajām tenisistēm pasaulē.

2017. gadā Dokiča laida klajā savu autobiogrāfiju "Unbreakable" ("Nesalaužamā"), kurā viņa akcentēja sava tēva skarbās audzināšanas metodes. Viņa apgalvo, ka tēvs, kurš viņu trenēja no septiņu gadu vecuma, regulāri viņu sitis un pazemojis.

Pēc zaudējuma Vimbldonas čempionāta pusfinālā, kur Dokiča piekāpās amerikānietei Lindsijai Devenportei, tēvs aizliedza viņai atgriezties viesnīcā. Tā kā viņai nebija kur iet, viņa palika guļam uz dīvāna spēlētāju zonā...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp