Finanšu sektors ir ekonomikas stūrakmens: biznesa asinsrites sistēma, bez kuras nav iedomājama attīstība; aizņemtu līdzekļu avots iedzīvotājiem, kas palīdz veikt ļoti lielus pirkumus, piemēram, dzīvokli vai automašīnu, kā arī veikt remontu mājoklī. Kā pēckovida sindroms un karš Ukrainā ir jūtams kredītu nozarē, un kas notiks ar aizdevumiem un kredītu politiku? To skaidroja portāla TVNET versija krievu valodā.

Steidz īstenot plānoto

Kas attiecas uz vidējām aizņēmumu summām, tad vidējais hipotekārais kredīts ir no 82-93 tūkstošiem eiro (jaunbūvē), un 45 000 eiro vecākās mājās. Vidējā patēriņa kredīta summa ir 5,3 tūkstoši eiro. Lielākā daļa cilvēku ņem patēriņa kredītus, lai remontētu vai labiekārtotu mājokli, tāpat, lai iegādātos jaunu auto.

Pēc Mūrnieka teiktā, visai aktuāls jautājums ir par alternatīvo enerģētiku. Elektrības cenu pieauguma dēļ 2022. gada sākuma pieprasījums kredītam saules paneļu iegādei pieaudzis trīs reizes. Pašlaik lielākais kredīts, kāds izsniegts privātpersonai šādam mērķim ir 15 tūkstoši eiro. Parasti cilvēki cenšas iekļauties summā līdz 7300 eiro un norēķināties piecu gadu laikā. Galvenie saules paneļu pircēji ir vīrieši vecumā no 35-45 gadiem, kuru ikmēneša ienākumi pārsniedz 1200 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X