Par 2022. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioniem atkal kronēta Goldensteitas "Warriors" komanda. Aizrit finālsērijas sestā mača pēdējās sekundes, Stefans Karijs nezin ko darīt - raudāt vai priecāties - viņa pārstāvētā vienība pēdējo astoņu sezonu laikā četras reizes sasniegusi paša Everesta virsotni. Divas sekundes pirms beigu sirēnas Karijs apsēdās uz Bostonas "Celtics" kluba parketa un sāka raudāt. Šis nebūt nebija viegls ceļš uz troni ne viņam, ne "Warriors" klubam.

2018. gadā pēc trešā titula izcīnīšanas četru gadu laikā "Warirors" komandas ģenerālmenedžerim Bobam Maiersam tika jautāts, kā viņš grasās panākt to, ka klubam nepazūd degsme acīs cīņā par Lerija O'Braiena titulu.

"Nepieciešama pozitīva atmosfēra ģērbtuvē," atzina maestro Maiers, kurš izveidojis šo mūsdienu basketbola dinastiju. "Spēlētājiem vienam otru jārespektē. Jāpanāk tādu efektu, ka tajās dienās, kad tev spēlē nesokas, ir cilvēki apkārt, kas var palīdzēt. Protams, dažreiz emocijas sit augstu vilni, un var sanākt pateikt kādu skarbāku vārdu, bet galvenais, lai komanda grūtos brīžos nesalūst un ir kā vienota ģimene."

Nākamajā sezonā "Warriors" savas čempionu titula pilnvaras atdeva Kanādas vienībai Toronto "Raptors", pēc tam sekoja divas sezonas, kad Sanfrancisko bāzētais klubs neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Pēc vairāku gadu dominances, komandas pārsvarā piemeklē kritums jeb vairāku gadu mīņāšanās pa lejasgalu tabulā...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp