Latvijas boksera Maira Brieža īpatnējās publikācijas sociālajos tīklos un neskaidrie izteikumi par Krievijas karadarbību Ukrainā raisa diskusiju sporta saimē, vai žurnālistiem vajadzētu turpināt informēt sabiedrību par sportista gaitām, vai līdzjutējiem turpināt atbalstīt šo atlētu, kurš apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni?

Sociālajos tīklos ļaudis pieprasīja Briedim pārtraukt klusēšanu un paust nostāju par Krievijas noziedzīgajām darbībām Ukrainā, taču Latvijas bokseris karu komentēja neskaidri, kā mēdz teikt, - "laipoja". Viņš izvairījās no svarīgiem atslēgvārdiem un kara lielākā noziedznieka Vladimira Putina nosodīšanas.

Latvijas sporta žurnālistiem epastu sarakstē, pirms tika publicēta vēstule sporta sabiedrībai, raisījās diskusija par to, vai turpmāk vispār atspoguļot Brieža sportiskās gaitas. Viedokļi atšķīrās. Izskanēja piedāvājumi gan pilnībā ignorēt Latvijas labākā boksera nākamo cīņu, gan pliekani informēt tikai par cīņas iznākumu un neko vairāk. Nākamā cīņa ir šo sestdien.

Kā noskaidroja TVNET, sazinoties ar azartspēļu uzņēmumu "Optibet", totalizatora spēlmaņu vairums iepriekšējā Brieža cīņā lika likmes uz Latvijas boksera zaudējumu duelī pret Vācijas pārstāvi Arturu Mannu. "Šī bija pirmā reize, kad lika likmes uz pretinieka uzvaru," pastāstīja "Optibet" vadītājs Dainis Niedra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp