Kamēr Latvijā līgošana, šašliks, alus un plus simts grādu gaisa temperatūra ēnā, Amerikas Savienotās Valstis nolēmušas, ka sievietes tomēr nav spējīgas pieņemt lēmumus pašas. Iepriekš ASV konstitūcija paredzēja sievietēm tiesības uz abortu, jo pamatlikumā noteiktas tiesības uz privātumu attiecībā uz savu ķermeni. Vairs konstitūcija tiesības uz aborta veikšanu neparedz, un beidzot par tām atkal varēs lemt katrā štatā ievēlētie vīrieši.

Tiek lēsts, ka aborti tiks aizliegti vai būtiski ierobežoti aptuveni pusē no 50 ASV štatiem. Kas nozīmē, ka šie štati varēs lepni nostāties līdzās arī citām modernām, attīstītām un demokrātiskām valstīm, kurās aborti aizliegti. Tādām kā Andora, Hondurasa, Irāka, Laosa, Dominikāna, Kongo, Tonga, Mauritānija, Nikaragva, kā arī Gazas sektors.

Vārdu sakot – jo zemāk uz leju no Vidusjūras, jo augstāka iespējamība, ka arvien sūdīgāks būs ne vien dzīves līmenis, bet arī likumdošana jautājumos par sieviešu tiesībām kaut ko savā dzīvē noteikt pašām. Un tieši šajā virzienā šobrīd dodas iespēju zeme Amerika. Katram rednekam konstitūcija paredz tiesības turēt piecdesmit šaujamieročus, bet aborts tomēr ir par traku.

Šajā kontekstā kārtējo reizi atcerējos noskatīto seriālu “The Handmaid's Tale”, kura aprises īsi ieskicēju vienā no iepriekšējiem rakstiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X