2021. gada Latvijas labākā futbolista balvas ieguvējs Vladislavs Gutkovskis intervijā TVNET atklāja summu, cik lielu līguma izpirkuma maksu par viņu vēlas saņemt iepriekšējo divu sezonu Polijas kausa izcīņas uzvarētāja un "Ekstraklasa" vicečempione Čenstohovas "Rakow". Klubs piedāvā Latvijas izlases uzbrucējam piecu gadu (3+2) līgumu, un ir noraidījis viena miljona eiro lielu piedāvājumu no Izraēlas komandas. "Ir bijušas pārrunas, taču "Rakow" negrib mani laist prom, jo vēlas lielu naudu par mani. "Rakow" pateica nē - mēs viņu neatdosim par tādu naudu, jo cena ir augstāka."

27 gadus vecajam Gutkovskim pēdējās divas sezonas ir karjeras veiksmīgākais nogrieznis. Latvijas izlases uzbrucējs aizvadītajā sezonā "Ekstraklasa" čempionātā 29 mačos guva 10 vārtus, bet sezonu iepriekš 29 spēlēs viņa kontā bija septiņi precīzi sitieni.

"Rakow" klubs vēlas pagarināt līgumu ar Latvijas futbolistu pēc sistēmas 3+2. Proti, uz trim gadiem (līdz 2025. gadam) ar opciju sadarbību turpināt vēl uz divām sezonām.

"Šobrīd notiek pārrunas, ar mani šeit grib parakstīt jaunu līgumu. Piedāvā pagarināt uz 3+2 gadiem. Tikai tagad sākām runāt, tāpēc nekas vairāk nav zināms. Redzēsim, kā būs tālāk," atklāja Gutkovskis.

Vēl gan nav vienošanās par to, vai izvēles tiesības pēc trešā gada pagarināt līgumu uz vēl divām sezonām būs tikai klubam, vai tomēr lēmuma pieņemšana būs abpusēja kopā ar futbolistu.

"Kā sarunāsim - skatīsimies, vai tā būs kluba opcija vai abpusēja izvēle," piebilda Latvijas futbolists.

Gutkovskis pēdējās septiņas sezonas pavadījis Polijā. Viņu apmierina situācija "Rakow" komandā, jo klubs ir konkurētspējīgs un cīnās par trofejām vietējā līmenī. Tomēr viņš atzīst, ka gribētos spēlēt citviet augstākā līmenī. Gutkovskis savā karjerā ārpus Latvijas spēlējis vienīgi Polijas klubos.

"Protams, gribētos aizbraukt kaut kur vēl tālāk un pamēģināt spēlēt augstākā līmenī. Ir bijušas pārrunas, taču "Rakow" negrib mani laist prom, jo vēlas lielu naudu par mani," atklāja Gutkovskis.

"Komanda no Izraēlas bija gatava dot vienu miljonu eiro, bet "Rakow" pateica nē - mēs viņu neatdosim par tādu naudu, jo cena ir augstāka. Viņi grib aptuveni...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp