Aizvadīta vēl viena nedēļas nogale Pirmās formulas (F-1) zīmē. Šoreiz bez pārspīlējuma droši var apgalvot, ka pieredzējām šīs sezonas spilgtākās sacīkstes.

Rubrikas "Atskaņas no pēdējām sacīkstēm" ietvaros atskatāmies uz pieredzēto aizvadītajā F-1 nedēļas nogalē.

Silverstonā savas F-1 karjeras pirmo uzvaru izcīnīja "Ferrari" pilots Karloss Sainss, kamēr otro vietu, atkopjoties no incidenta sacīkšu sākumā, izcīnīja "Red Bull" vecmeistars Serhio Peress. Tikmēr goda pjedestālu noslēdza vietējais mīlulis Luiss Hamiltons.

"Ferrari" šajās sacīkstēs bija visas iespējas izcīnīt dubultuzvaru, bet... "Ferrari" ir "Ferrari" un kārtējo reizi viņus pievīla pitstopu stratēģija. Tikai Sainsa bezkaunība leģendāro komandu paglāba no absolūta fiasko, kas, visticamāk, komandai būtu maksājis arī uzvaru.

Diemžēl šoreiz nācās pieredzēt arī ļoti biedējošu incidentu, kura rezultātā nopietnus savainojumus varēja gūt "Alfa Romeo" Guanju Žo, bet slava iepriekš krietni kritizētajam "halo" aizsargmehānismam, kas jau kārtējo pilotu izglāba no smagām traumām vai pat letāla iznākuma...

Neskatoties uz izbīli sacīkšu sākumā, varam droši apgalvot, ka šī pavisam noteikti bija šīs sezonas skatāmākā gonka. Par to debates vienkārši nevar būt.

Nobeigumā jāuzdod jautājumu, vai tiešām Sudraba bultas šajā sezonā vēl spēs parādīt zobus? Silverstonā redzētais ļauj cerēt, ka arī "Mercedes" piloti "Ferrari" un "Red Bull" vientuļajam duelim spēs piešķirt nedaudz asuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp