Latvijas vīriešu basketbola izlasi, kopš 2017. gada Eiropas čempionātā izdevās izcīnīt augsto piekto vietu, vajājušas neveiksmes. Komandai ar lielu potenciālu pēdējos gados nav izdevies kvalificēties nevienam augstas raudzes turnīram - ne 2019. gada Pasaules kausam, ne 2021. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, ne 2022. gada Eiropas čempionātam. Pirms gada pie komandas stūres galvenā trenera amatā stājās Itālijas speciālists Luka Banki, kura vadībā Latvijas valstsvienība oficiālajos mačos, kas visi aizvadīti 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, izcīnījusi deviņas uzvaras 10 spēlēs. Kas ir panākumu atslēga, kādas pārmaiņas ieviesis Banki? TVNET uz sarunu aicināja "VEF Rīga" galveno treneri Jāni Gailīti, kurš Latvijas izlasē ir viens no Banki asistentiem. Treneris pastāstīja arī par Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" sastāva komplektācijas aktualitātēm starpsezonā.

TVNET: Trenerim pēc izlases mačiem iznāk arī atpūsties, vai jau turpinās darbs "VEF Rīga" komandā?

Rīt [saruna notika 6. jūlijā] lidošu uz Lasvegasu, lai paskatītos uz vairākiem spēlētājiem klātienē NBA Vasaras līgā. Meklējam spēlētājus nākamajai sezonai, iedziļināmies sastāva komplektācijā.

TVNET: Tev droši vien līdzi brauks vēl kāds, ne?

Rīt [ceturtdien, 7. jūlijā] ir FIBA Čempionu līgas izloze, kur piedalīsies gan Gatis, gan Janka [Gatis Jahovičs un Jānis Blūms - "VEF Rīga" prezidents un padomes priekšsēdētājs]. Tāpēc man iznāk vienam lidot. Neko darīt, tāda sakritība.

TVNET: Tur arī divi latvieši spēlēs - Rodions Kurucs un Artūrs Žagars. Arī viņu spēles plāno skatīties?

Jā. Ar Rodionu jau sarunājām aiziet vakariņās (smejas).

TVNET: Kādus spēlētājus meklēsi NBA Vasaras līgā?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp