​Jūnijs Latvijas hokejā pagāja ar bažām par Somijas Mestis līgas labvēlību pieņemt savā pulkā Latvijas klubu un Latvijas hokejistu iespējām dabūt (nedabūt!) darbu Eiropā, jo kuram gan vajadzīgi tādi švakuļi... Jūlijs sācies ar stāstu par diviem nodevējiem, kas šajā saspringtā ģeopolitiskajā situācijā bija izvēlējušies okupantu līgas asinsnaudu. Latvju tautas rakstītgribētāju epiteti, novērtējumi, salīdzinājumi un pareģojumi ir tik skarbi, ka māc bažas, vai Mika Indraša Upesciemā un Jāņa Kalniņa Raganā vispār kādreiz vēl augs zāle. Jo viss taču tur nolādēts!

2022. gada vasara manu dzīvi bija tā iekārtojusi, ka šajā milzu "nodevības" laikā biju tikai lasītājs, pirmā mirkļa emocijām noplokot. Negribu diskutēt ar Miku un Jāni un viņu izvēles kritiķiem, taču dažbrīd argumentācija atgādināja Latvijas zemeņu audzētāju "mulsumu". Redz, Latvijā esot bezdarbs, bet tauta (un pat ukraiņu bēgļi!) ir tik slinki, ka negrib pat zemenes lasīt. Tik jauks un patīkams darbs brīvā dabā. Gandrīz kā hokejistiem, tikai vasarā. Tā kā Latvijā kāds cilvēkiem iestāstījis, ka runāt par naudu ir slikti, tad nezinām, cik čakls vai vidēji čakls ogu lasītājs dienā, nedēļā vai mēnesī var nopelnīt. Laikam jau tik maz, ka bezdarbniekus neiespējams ieinteresēt. Pats neesmu redzējis, bet no tēva stāstītā esmu dzirdējis, ka Ulmaņlaikos Daugavmalā laivās (vai zem tām?) snauduļojuši laivinieki, kuriem blakus bijis atgādinājums, ka bez Ls 5 viņu nekustināt.

Indrašis un Kalniņš taču var atrast darbu gandrīz jebkurā Eiropas līgā. Par to jau nav stāsts. Darbu ārpus Latvijas var atrast un droši vien atradīs kāds simts vai varbūt pat par pussimtu vairāk hokejistu no gandrīz 400 (!?) spēlētājiem, kas aizvadītajā sezonā spēlējuši ārpus Latvijas. Junioru un jauniešu vecuma censoņi 99% gadījumu par savu skološanos hokejā pārsvarā maksā no vecāku makiem, Amerikā procents mazāks, bet tas nav būtiski. Tie 150-200 hokejistu, kas sevi uzskata par profesionāļiem, darbu atrast var. Pat šajā vasarā, kad par 50 darbavietām sarukusi KHL, proti, to atstājot Helsinku "Jokerit" un Rīgas "Dinamo".

Kas notiek KHL? Kā pildās 22 klubu leģionāru vietas? Diezgan knapi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp