Lenss Ārmstrongs līdz brīdim, kad atzinās ilgstošā dopinga lietošanā, bija riteņbraukšanas ikona un tika uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem. Vienā brīdī viss mainījās, uzvirmoja milzu skandāls, kas Ārmstronga tēlu mainīja uz visiem laikiem. 

Ārmstrongs laika posmā no 1999. līdz 2005. gadam septiņreiz uzvarēja pasaules prestižākajā velobraucienā "Tour de France", kas risinās šajās dienās.

Visos septiņos uzvarētajos "Tour de France" Ārmstrongs izmantoja asins pārliešanu, EPO, testosteronu, kortizonu un cilvēka augšanas hormonus. To viņš atklāja pirms vairāk nekā deviņiem gadiem Opras Vinfrijas sarunu šovā. Riteņbraukšanas pasaule un ne tikai bija šokā, jo Ārmstrongs bija paraugs, elks daudziem. No 1998. gada 1. augusta viņam tika anulēti visi sasniegtie rezultāti un piespriesta mūža diskvalifikācija.

Riteņbraukšana ir sporta veids, kurā dopings ļoti ietekmē cilvēka spējas, tāpēc ik pa laikam nāk gaismā informācija par aizliegto vielu lietošanu riteņbraucēju vidū. Paši riteņbraucēji to mana vislabāk...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp