20. gadsimta pirmā puse joprojām bija visai eksperimentāls laiks medicīnā. Ārsti pacientiem ar visdažādākajām slimībām bieži vien izrakstīja kokaīnu vai heroīnu, savukārt daži cilvēki savas kaites nereti izlēma ārstēt ar šaubīgām vielām, kas mūsdienās ir zināmas kā kaitīgas cilvēka organismam. Šoreiz, iepazīstieties, Ebens Bērss – vīrs, kurš dzēra radioaktīvu ūdeni, līdz viņam nokrita žoklis.

Šausmīgie nāves apstākļi piesaistīja plašu sabiedrības uzmanību. Ziņa par Ebensa stāvokli un nāvi tika publicēta pat laikrakstā “The Wall Street Journal” ar virsrakstu “Rādija ūdens iedarbojās labi, līdz nokrita viņa žoklis”.

Ebensa Bērsa gadījums līdz ar citiem rādīja saindēšanās gadījumiem noveda līdz “Raditora” un tam līdzīgu produktu aizliegšanai. Beilija uzņēmums tika slēgts, tomēr tas veiklo kungu neapturēja. Rādijs viņu bija padarījis krietni bagātu, tāpēc viņš drīz dibināja citu kompāniju, kas ražoja radioaktīvas jostas sprādzes un papīra preses. Vēlāk viņš dibināja kompāniju, kurā tika ražota un tirgota ierīce, kas klientiem ļauj radioaktīvu ūdeni pagatavot mājās pašiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X