Tallina vilina. Tallina kārdina. Tallina pārsteidz. Mūsu ziemeļu kaimiņu galvaspilsētai piemīt savdabīgs šarms, kurā savijas noslēpumaini romantiskas viduslaiku noskaņas, ziemeļnieciski moderna dzīvesveida vēsmas un nepieradināts alternatīvās kultūras gars, kas piešķir pilsētai brīvības pilnu, kūsājošu atmosfēru. Tallina ir īstais galamērķis nesteidzīgām brīvdienām bez konkrēta plāna, ļaujot pilsētai pašai diktēt savus noteikumus.

Nemainīgi klasiska vērtība Tallinas apskatē ir vecpilsēta ar tās šaurajām, bruģētajām viduslaiku ieliņām, omulīgajām iekšpagalmu kafejnīcām un neskaitāmiem skatu laukumiem. Reiz kalpojusi par mājvietu bagātiem tirgotājiem no tālām zemēm, Tallinas vecpilsēta mūsdienās tiek uzskatīta par vislabāk saglabāto viduslaiku liecību visā Ziemeļeiropā, kas pat iekļauta UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā. UNESCO eksperti taču zina, ko dara, vai ne? Tallinas vecpilsēta ļauj ielūkoties vēsturē un apjaust, kā reiz izskatījušās Hanzas savienības nozīmīgākās pilsētas.

Vecpilsētas šarmu vislabāk notvert, klīstot no ieliņas uz ieliņu, kur deguns rāda, ielūkojoties vārtrūmēs un pagalmos, pievēršot vērību arhitektūras detaļām un vienkārši baudot atmosfēru. Tallina ir īstā vieta, kur telefonu un karti bāzt kabatā un ļauties nezināmajam. Daudzi ceļotāji uzskata, ka Tallinas vecpilsētai raksturīga teju maģiska pievilksme – ja Tallina tevi reiz apbūrusi, tu vienmēr ilgosies atgriezties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X