Aizvadītajā sezonā Kristiāns Rubīns piedzīvoja debiju Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Kaut arī Toronto "Maple Leafs" komanda nevēlējās turpināt sadarbību ar 24 gadus veco Latvijas izlases aizsargu, zibenīgi iespēju piesaistīt hokejistu savam sastāvam izmantoja cits Kanādas klubs - Otavas "Senators". Rubīns sarunā ar TVNET pauda pārliecību, ka viņam tiks dota vēl viena iespēja kļūt par NHL spēlētāju, ja vien viņš turpinās neatlaidīgi strādāt.

Nedēļas sākumā "Maple Leafs" nepiedāvāja Rubīnam kvalifikācijas līgumu, līdz ar to Latvijas hokejists kļuva par brīvo aģentu un varēja izskatīt citu klubu piedāvājumus. Ilgi nebija jāgaida. "Senators" ātri lika galdā viena gada divvirzienu līgumu, kura ietvaros, spēlējot NHL, Rubīna atalgojums būs 750 000 ASV dolāru sezonā, bet AHL - 130 000 dolāru.

"Uzzināju mirkli pirms oficiāla "Maple Leafs" paziņojuma. Aptuveni stundu iepriekš uzzināju, ka netiks piedāvāts kvalifikācijas līgums. Bija skaidrs, ka iešu brīvajā tirgū. Netika pateikts konkrēts iemesls, kāpēc tāds lēmums," par atvadām no Toronto organizācijas, kurā pavadīti četri gadi, sacīja Rubīns.

Lai arī Toronto klubs nevēlējās turpināt sadarbību, Rubīns...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp