Laikā, kad festivāls “Positivus” no Salacgrīvas pārcēlies uz Rīgu, ilggadējie pasākuma apmeklētāji, kā arī tie, kam festivāls pie vienas vietas, beidzot varēja vienoties kopīgā sašutumā. Kā tad tas tagad nākas, ka zīdaiņus un mazus bērnus vairs nelaidīs iekšā bez maksas un arī viņiem būs jāpērk pilnas maksas biļetes?

Jāteic, ka pirmā reakcija uz šādu jauninājumu tiešām bija neliels pārsteigums. Tas taču ir mazs bērns, viņš tāpat neko neredzēs un, pat ja dzirdēs, – droši vien neatcerēsies. Bet no šāda skatpunkta organizatoriem vajadzētu piedāvāt bezmaksas ieeju arī vectētiņam ar Alcheimera slimību un vāju redzi. “Man nebija neviena, kas varētu veco pieskatīt, tāpēc paņēmu līdzi, negrasos par viņu maksāt!” Jā, es jau degu elles liesmās par šo salīdzinājumu, piedodiet.

Lai vai kā, sašutums par sīču biļetēm ir liels, tomēr šeit nevajadzētu piemirst vēl kādu ļoti būtisku niansi. Bieži esmu saņēmis privātas ziņas vai komentārus: “A kāpēc tu neraksti par to vai šito? Un kāpēc jūs portālā nepublicējāt tā-un-tā iesūtīto viedokļrakstu?” Uz to ierasti atbildu – uztaisi savu portālu un publicē tajā visu, ko vien vēlies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X