Stāsta, ka dižais burvju mākslinieks Harijs Hudini gāja bojā 1926. gadā, kad kāds students, vēlēdamies pārbaudīt mākslinieka izturību, vairākas reizes iesita viņam pa vēderu, izraisot Hudini aklās zarnas plīsumu. Tomēr daži uzskata, ka patiesībā Hudini nogalināja garu izsaucēji.

30 gadus Harijs Hudini pārsteidza un šokēja publiku, izpildot prātam neaptveramus, cilvēkam šķietami neiespējamus trikus. Ungārijā dzimušais burvju mākslinieks bija patiess atsvabināšanās meistars. Viņš, saslēgts roku un kāju dzelžos, lēca no tilta, līda ārā no aizzīmogotām piena kannām, kas pilnas ar ūdeni, kā arī izgudroja “ķīniešu ūdens spīdzināšanas kameru”, kurā viņš kājām gaisā tika iegremdēts iekšā.

Nervus kutinošās atsvabināšanās no minētajiem sprostiem parasti tika veiktas ar roku veiklību un veselīgu devu viltības. Tiesa, visos priekšnesumos pastāvēja patiess risks. Piemēram, 1915. gadā Hudini gandrīz nosmaka, izpildot priekšnesumu, kurā viņš tika ieslēgts važās un aprakts teju divus metrus zem zemes.

Savu karjeru Hudini veidoja, izdzīvojot neiespējamos apstākļos. Tieši tas viņa nāves apstākļus 1926. gadā padarīja vēl dīvainākus. 1926. gada oktobrī mākslinieks uzstājās ar skatītājiem pilnas zāles priekšā, bet pēc priekškara nolaišanās jau tika vests uz slimnīcu plīsušas aklās zarnas dēļ. Dažas nedēļas vēlāk viņš nomira.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X