Nupat izskanējis pirmais Rīgā notiekošais “Positivus” mūzikas festivāls. Daudziem šis notikums saistās ar jaunu ēru vasaras festivālu ainā, citi to apber ar kritiskiem izteikumiem. Festivālu apmeklētāju gaume, vecums un vēlmes, kā parasti, ir dažādas, taču apmeklētāju drošību festivālu laikā neviens vēl nav atcēlis. Arī “Positivus” festivāls diemžēl nevarēja lepoties ar priekšzīmīgu ainu šajā jautājumā. Daudzi sociālo tīklu lietotāji un vadošie Latvijas mediji jau izcēla to, cik bīstami dažviet bija atrasties repera “ASAP Rocky” pirmajās rindās pie skatuves, kur tika salauzti un nobrucināti priekšējie nožogojumi un cilvēkiem pūlī kļuva slikti vai tie paklupa. Diemžēl blakus esošie klausītāji izrādīja maz intereses, lai palīdzētu tuvāk esošajiem, lai gan pats mūziķis “ASAP Rocky” satrakoto pūli paguva nokontrolēt, publiku nācās brīdināt un mierināt arī otrai vadošajai festivāla māksliniecei Meganai Stalionai.

Kaut arī “Positivus” festivāls mērogu ziņā nelīdzinās pasaules lielajiem masu pasākumiem, diemžēl no nelaimēm šāda satrakota pūļa vidū nav pasargāts neviens.

Viens no nesenākajiem traģiskajiem notikumiem – Trevisa Skota organizētais “Astroworld” festivāls Teksasas štata Hjūstonā 2021. gada 5. novembrī, kur no saspiešanas pūlī mira desmit cilvēku un vairāki simti tika ievainoti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp