Tuvojoties vēlēšanām, ieklausāmies viedokļos par esošās valdības un Saeimas darbu, ko sniedz dažādi eksperti un nozaru organizāciju pārstāvji. Kāds ir valdības darba vērtējums? Kādas bija lielākās kļūdas un arī pareizi paveiktās lietas LDDK skatījumā? Kāds ir ieteikums vēlētājiem, vētījot nākamo kandidātu solījumus? Par šiem un citiem jautājumiem "Nedēļas fokusā" intervija ar Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektori Līgu Meņģelsoni.

Darba devēji kopumā valdības darbu vērtē kā viduvēju un vēl sliktāk, atzīst Meņģelsone. Ja vērtē nozares un ministrijas atsevišķi, tad vissarežģītākā situācija bija tieši ar Finanšu un Veselības ministriju. “Tur mums vēl spilgti atmiņā ir kovida krīzes laiks. Tajā brīdī uzņēmumiem un nozarēm bija ļoti daudz neskaidrību. Bija nozares, kuras bija pat ļoti apbēdinātas, ja ne dusmīgas, par to, kā valdība ar viņām sazinājās.” Tomēr viņa norāda, ka ir arī ministrijas, kuru darbu var vērtēt atzinīgi, piemēram, Ekonomikas ministrija, kas “loģiski un pašsaprotami iestājas par nozarēm, jo tāds ir tās uzdevums”.

Meņģelsone uzskata, ka pārmetumi toreizējam ekonomikas ministram par lobēšanu nebija pamatoti, jo tas ir pieņemami, ka, pārstāvot nozares, ministrs norāda, kurus pieņemtos noteikumus konkrētā nozare nepārdzīvos. “Tādā ziņā man visu laiku gribas atgādināt katrai ministrijai, ar kādu mērķi vispār tā ir dibināta, kas ir ierakstīts tās misijā. Ja to misiju atceras, tad būtu viss kārtībā.” Problēmas, pēc Meņģelsones teiktā, rodas emociju vai atšķirīgu faktu dēļ. “Ministriju darbu ietekmē personības un komanda, kas ministriju vada. Protams, arī tas, vai tur vispār ir komanda.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X