2007. gadā Nacionālā basketbola asociācija (NBA) piedzīvoja skandālu, kura izmeklēšanā iesaistījās augstākā mēroga kriminālās apkarošanas dienesti. Šis incidents atstāja neizmazgājamu traipu uz basketbola mekas glaunā uzvalka. Viens no galvenajiem sabojātas reputācijas vaininiekiem bija tiesnesis Tims Donagijs, kurš pirms vairāk nekā 15 gadiem savu nelegālo darbību dēļ šokēja sporta pasauli.

Filadelfijā dzimušais Donagijs kādreiz pats spēlēja basketbolu, viņš pārstāvēja Vilanovas universitāti. Pēc diploma saņemšanas jauneklis sekoja tēva pēdās un kļuva par tiesnesi. Viņa tēvs Džerijs vairākus gadus tiesāja Nacionālās koledžas sporta asociācijas (NCAA) spēles.

2007. gada jūlijā Federālās izmeklēšanas birojs (FIB) ziņoja, ka Donagijs tiek turēts aizdomās par likmju izdarīšanu uz spēlēm, kurās viņš pats bija tienesis (2005./2006. gada un 2006./2007. gada sezonās). Izrādās, ka iepriekš priekšzīmīgajam Donagijam bija azartspēļu atkarība... Viņš uz paša tiesātām spēlēm esot licis likmes vairāku tūkstošu ASV dolāru vērtībā.

Turpinoties izmeklēšanai, dienas gaismā nāca pierādījumi, ka arbitrs, kurš kopumā NBA laukumos ir tiesājis 792 spēles, esot sadarbojies ar mafiju un bukmeikeriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp