Virsnieks, kas 12.jūlija vakarā Liepājā, iespējams, raidīja šāvienus uz sievu, kas, bēgot no varmākas, izlēca pa logu, iespējams, jau iepriekš izrādījis agresijas pazīmes. Par to TVNET uzzināja no vairākiem avotiem. Traģēdija mudina domāt par to, kas varēja izraisīt vardarbību ar letālām sekām, kāpēc Nacionālo bruņoto spēku (NBS) virsnieks ar labu karjeru, iepriekš piedalījies militārās misijās ārvalstīs, tostarp Afganistānā, un saņēmis nozīmīgu valsts apbalvojumu, vispirms, visticamāk, nogalināja sievu un pēc tam izdarīja pašnāvību?

12. jūnija vakarā Latviju satricināja ziņa – Liepājā, Mirdzas Ķempes ielā nošauta sieviete. Slepkava, visticamāk, bijis vīrs - NBS virsnieks, ar kuru viņa bijusi precējusies nedaudz vairāk par gadu. Kaut arī slepkavības apstākļi joprojām tiek noskaidroti, zināms, ka sieviete no laulātā baidījās un attiecības ģimenei pietuvināti cilvēki raksturo kā "dīvainas". Abiem palika bērni no iepriekšējām attiecībām.

Virsnieks dažādus vadošus amatus NBS ieņēmis kopš 2000. gada, guvis nozīmīgu pieredzi starptautiskās operācijās, mācījis Afganistānas karavīriem prasmes un iemaņas, kas vajadzīgas, lai viņi izdzīvotu veicot sarežģītus uzdevumus, bijis vienības komandieris, uzsvēris, cik svarīgi, lai, esot svešumā, karavīri izjustu valsts, tautas un tuvu cilvēku atbalstu. Virsnieks saņēmis nozīmīgu valsts apbalvojumu. Tomēr pēdējos gados viņa karjera vairs tik mērķtiecīgi nevirzījās augšup. No vairākiem avotiem TVNET zināms, ka apkārtējiem nav palicis nepamanīts - jau iepriekš virsnieks izturējies agresīvi.

CopyLinkedIn Draugiem X