Ģimenes, ko ziemā izlika no Liepājas domei piederošās daudzstāvu ēkas Lēņu ielā 5, "ies līdz galam" un tiesāsies par īpašumtiesībām uz dzīvokļiem, ko viņi, slēdzot nodoma līgumus, pirka no SIA "Lēņu nams". Kad uzņēmums bankrotēja un ēku pārņēma Liepājas dome, izrādījās, ka cilvēki pirkuši "tukšu gaisu". Tomēr ar to, ka viņiem "nekas nepieder", iedzīvotāji nesamierinās un tiesā skaidros, kas ir mājokļu patiesie īpašnieki. Tik specifiska lieta Latvijas tiesu praksē nav skatīta - līdz ar to "Lēņu nama" lieta vēsturē ieies kā precedents.

Padomju laikos būvētā piecstāvu ēka Lēņu ielā apjozta ar žogu, uz kura brīdinošs uzraksts. Ēka pieder pašvaldībai un skaitās būvobjekts, jo nav nodota ekspluatācijā. Garajā zālē nomesta rotaļlieta, logiem priekšā žalūzijas, it kā īpašnieki uz laiku būtu devušies prom. Un tā arī ir: Lēņu ielas 5 nama iedzīvotāji dzīvokļos atstājuši santehniku, virtuves iekārtas, mēbeles, ko neizvāks, kamēr nebūs beigusies tiesvedība. Visi kā viens saka: "Mums nav ko zaudēt, iesim līdz galam."

Daudzi turpina maksāt kredītus, ko paņēmuši, lai izbūvētu un iekārtotu savus sapņu dzīvokļus. Vairākiem joprojām šeit ir deklarētā dzīvesvieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X