Cilvēkam, nonākot kādā nelaimē, vienmēr liekas, ka tā var notikt tikai ar viņu. Kaut pirms viņa varbūt jau miljoni to piedzīvojuši. Kad hokeja laukuma tuvumā dzirdu vaimanas, ka tik traki nekad vēl nav bijis kā šajā vasarā... Smadzenēs it kā notiek klikšķis! Pag, pag! Šī vasara ir gandrīz kā 1995. gada atkārtojums. Ar piebildi, ka bankas vēl nav gājušas pa pieskari kā pirms 27 gadiem ("Banka Baltija", "Olimpija" u.c.), taču ekonomiskā krīze Latvijā tāpat gaidāma. Kā toreiz. Mēģināšu vilkt paralēles starp 2022. un 1995. gadu.

Vladimira Ļeskova stutētā "Pārdaugavas" meistarkomanda pa skuju taku aizgāja naudas trūkuma dēļ. Nav būtiski, vai Ļeskovs jau tad bija kriminālvajāšanā vai nebija, bet viņa kontrolētās bankas "Olimpija" seifā bija atstāts akurāt viens dolārs. Nu patika šim kādreiz par kriminālo autoritāti sauktajam Pārdaugavas pašpuikam šādi joki. Ja "Pārdaugava" no Starpvalstu Hokeja līgas (MHL) nebūtu spiesta aiziet 1995. gadā, droši vien tas notiktu pēc gada. Kad SHL bija spiestas pamest Minskas "Tivali" un Kijevas "Sokil" vienību.

Krievi savā čempionātā negribēja trenēt konkurentus pasaules čempionātos, turklāt gada laikā arī Baltkrievijas un Ukrainas stiprākie klubi bija kļuvuši tik vāji, ka Krievijas virslīgai vairs nelikās interesanti.

Atjaunotā "Dinamo" gals tika gaidīts ne tikai Rīgā, bet arī Maskavā...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp