Uzceļot Puškinam un citiem krievu kultūras pārstāvjiem pieminekļus, padomju vara tādā veidā sludināja sevi par šīs zemes saimnieci, ekskluzīvā intervijā portāla TVNET tiešsaistes žurnālam KLIK norāda populārais Krievijas kinokritiķis Antons Doļins. Viņaprāt, pilsoņiem ir tiesības nosaukt ielas, laukumus vai skolas, kā vien viņi vēlas. Sarunas gaitā viņš arī sprieda par krievu filmām un režisoriem, kultūras ietekmi, mūsdienu kino industriju, kā arī karu Ukrainā.  

Antons Doļins ir viens no populārākajiem Krievijas kinokritiķiem. Pēdējo gadu laikā viņš ir rakstījis par kino lielākajiem neatkarīgajiem izdevumiem un lasījis lekcijas visā valstī, intervējis kultūras pārstāvjus un vadījis blogu vietnē “YouTube”, apmeklējis lielākos filmu festivālus un bieži komentējis sabiedriski nozīmīgus jautājumus.

Taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā viņš pārcēlās uz Latviju, kur dzīvo pēdējos četrus mēnešus. Šajā laikā viņš paspēja novadīt dažus radošus vakarus festivāla “Botānika” ietvaros, kas pulcēja gandrīz pilnu “Splendid Palace” zāli. Tā kā Doļins specializējas ne tikai kino, intervijas laikā tika pārrunāti arī kultūras, pieminekļu, tautības, piederības un, protams, kara jautājumi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X