2000. gadā divos interneta forumos pēkšņi parādījās lietotājs Džons Titors, kurš savos ierakstos apgalvoja, ka ir ieradies no 2036. gada, lai glābtu pasauli no iznīcības. Varāku mēnešu laikā viņš detalizēti atbildēja uz visiem foruma lietotāju jautājumiem par nākotni, laika mašīnu un savu misiju, bet tad noslēpumaini pazuda. Joprojām nevienam nav īsti skaidrs, kas viņš bija – blēdis vai cilvēks no nākotnes.

Džons Titors stāstīja, ka atpakaļ laikā atsūtīts, lai atgūtu datoru “IBM 5100”, kas ir 1975. gadā izlaists pirmatnējs galda dators, kuram, kā apgalvoja Titors, ir kaut kāda loma nākotnes krīzes atrisināšanā. Viņš brīdināja, ka viņa nākotne ir arī mūsu nākotne, mudinot cilvēku sākt gatavot pārtikas un ieroču krājumus. Viņš arī skaidroja, kā darbojas viņa laika mašīna, publicējot ierīces shēmas.

Titors stāstīja, ka 2015. gadā pēc negaidīta Krievijas kodoluzbrukuma ASV iesākās kodolkarš, kas beidzās ar trīs miljardiem mirušo. Turklāt datorvīruss, kura izcelsme ir tā pati, kas zināmajam erroram “2000. gada problēma” jeb “Y2K”, iznīcināja ASV infrastruktūru un to pasauli, kādu mēs pazīstam tagad. 16 gadus vēlāk izdzīvojušo grupas mēģina atdzīvināt valsti, cenšoties iekārtoties vidē, kas atgādina Mežonīgo rietumu moderno versiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X