Kopš 24. februāra, kad Krievija sāka brutālu karadarbību Ukrainā, dzīve izmainījusies miljoniem cilvēku, arī vienam no Ainara Bagatska asistentiem Ukrainas basketbola izlasē Aleksandram Tomarevskim. Apstākļu spiests, viņš neatrodas savā dzimtenē, bet regulāri ir starp Rīgu un Valmieru, strādājot ar Ukrainas basketbolistiem. Tagad Latviju viņš sauc par savām otrajām mājām un latviešus par ukraiņu brāļu tautu. Ir pateicīgs Latvijai.

Ar Tomarevski pie kafijas tases tiekamies Rīgas klusajā centrā. Protams, runājam par situāciju Ukrainā, par to, kā viņš iekārtojies un jūtas Latvijā, par basketbolu un citiem tematiem. Tikko esam sākuši sarunu, pie mums pienāk un roku paspiež Ukrainas izlases basketbolists Ivans Tkačenko. Arī viņš, tāpat kā citi Ukrainas nacionālās komandas spēlētāji, šobrīd trenējas Latvijā, tostarp Tomarevska pārraudzībā.

Latvijā viņš ir kopš marta sākuma. Pamatā dzīvo Valmierā, bet bieži mēro ceļu Valmiera - Rīga - Valmiera.

"Latvija mums izrādījās ļoti viesmīlīga, mūs šeit ļoti sirsnīgi uzņēma. Var teikt, ka kļuvusi par otrajām mājām. Mums radīti labvēlīgi apstākļi gan treniņu procesa organizēšanai, gan visādi citādā ziņā dzīvei kopumā. Par ko, protams, sirsnīgi pateicos Latvijas valdībai, Latvijas valstij un latviešu tautai," teica Tomarevskis. "Daudz iepriekš runāts par brāļu tautām bijušajā Padomju Savienības teritorijā. Kas to būtu domājis, ka mūsu īstās brāļu tautas dzīvo tepat Baltijas jūras krastos!"

24. februārī pasauli pāršalca ziņas par Krievijas sākto pilna mēroga karu Ukrainā. Tās dienas vakarā Ukrainas izlase aizvadīja Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēli viesos pret spēcīgo Spāniju. Ilgas bijušas diskusijas komandas iekšienē...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp