1932.gada aprīlis, Vīne. Kad pilsētas notekūdeņu caurulēs tika atrasti aizdomīgi gaļas gabali, Vīnes policija pārmeklēja kanālu, no kura izvilka 280 miesas gabalus. Lielākie bija šķīvja lielumā, daži savādā zilganā krāsā. Drīz vien atklājās, ka tās ir cilvēka ķermeņa daļas. Tā 1936. gadā žurnālā "Die Oeffentliche Sicherheit" (Sabiedriskā drošība) sākās "Grūbera lietas" apraksts.

Specializētā Austrijas policijas izdevuma rakstu 1938.gadā kā "kriminālā ziņā ļoti interesantu" publicēja Latvijas policijas žurnāls "Policija".

Un tā - Vīnes kārtībsargu atrasto miesas gabalu kopsvars bija 18 kilogrami. Žurnālā detalizēti aprakstīti atradumi: "Starp tiem bija kāds gabals ar sievietes krūts galu, naba, sagraizīts sievietes dzimumorgāns, pie kura bija vēl saredzams klitors un daži blondi kaunuma mati. Kādā tauku gabalā, kurā virsējā plēve vēl bija saglabājusies, varēja saskatīt dažādus rētām līdzīgus veidojumus." Turpmākā Donavas pārmeklēšana neko nedeva - vairāk nekas netika atrasts. Tiesas ārsts konstatēja, ka atrastās miesas daļas visas bez izņēmuma varētu būt kādas sievietes krūšu un vēdera daļas. Tiesu mediķis arī aprakstīja, kā varēja izskatīties sieviete.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X