Tiesu medicīnas ekspertiem beidzot izdevies identificēt noslēpumaino “Somertonas vīru” un atrisināt vienu no pasaulē zināmākajām neatrisinātajām mistērijām.

Pirms 75 gadiem 1948 gadā Somertonas pludmalē Austrālijā tika atrasts vīrieša līķis. Vīrietis bija tērpies uzvalkā un mētelī; ar neaizdegtu cigareti, kas nokritusi uz mēteļa labās puses apkakles. Ar muguru atspiedies pret kāpām, vīrietis šķiet bija nomiris miegā. Kabatā viņam bija neizmantota vilciena biļete no Adelaidas (pilsēta, kuras pludmalē tika atrasts viņa līķis) uz Henlija pludmali; neizmantota pilsētas autobusa biļete; ASV izgatavota alumīnija ķemme; pustukša “Juicy Fruit” košļājamās gumijas paciņa; “Army Club” cigarešu paciņa ar septiņām cita ražotāja cigaretēm; un sērkociņu paciņa.

Pludmalei visai nepiemērotajam apģērbam bija nogrieztas visas birkas. Viņa kurpes bija rūpīgi nopulētas, ap kaklu bija sarkana kaklasaite, mugurā balts krekls, uzvalks un mētelis. Viena no viņa bikšu kabatām bija sašūta ar neparastu oranžu diegu.

Kāds liecinieks atminējās, ka redzējuši viņu guļam pludmalē. Vīrietis kādā brīdī esot pacēlis gaisā labo roku, it kā censtos aizdedzināt cigareti, bet tad roka šļaugani nokritusi atpakaļ. Nosprieduši, ka piedzēries.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X