"Mēs esam atbildīgi par tiem, kurus pieradinām," teic Monta Krastiņa - kinoloģe no Liepājas. Monta ir ne tikai vairāku titulētu rotveileru īpašniece, bet arī suņu audzētavas "Romonta" īpašniece un suņu apmācības trenere. Papildus tam eksperte vairāku gadu garumā ir vadījusi arī Liepājas mūzikas festivāla "Summer Sound" norises perimetra apsardzi, kurā piedalījās vairāk nekā desmit īpaši apmācīti suņi. Sarunā ar TVNET tiešsaistes žurnālu KLIK runājam gan par Montas darbu mūzikas festivālā un suņu nozīmi cilvēka dzīvē, gan arī atbildību pret mīluļiem un apmācību lomu suņa saskarsmē ar savu saimnieku un pildot darba pienākumus.

Suņu popularitāte Latvijā diemžēl ir atkarīga no filmām, un šobrīd masveidā tiek pirkti haskiji. Tā ir modes lieta. Populārs ir arī Džeks Rasels. Nostrādā filmas vai reklāmas efekts, stāsta trenere.

"Filma ir filma, bet tur ne vienmēr var redzēt suņa īsto raksturu. Cilvēki vadās pēc vizuālajām preferencēm. Agrāk haskijus Latvijā varēja saskaitīt uz pirkstiem. Radusies situācija, ka daudzi suņu īpašnieki tur haskijus dzīvoklī, tomēr šiem suņiem ir nepieciešams aktīvs dzīvesveids, viņi fiziski jānoslogo. Vienmēr jāpadomā, kam konkrētā suņa šķirne ir izveidota," uzsver Krastiņa.

Haskijs ir vidēja lieluma pajūgu suns Aļaskā un Kanādā, taču ir saimnieki, kas šo suni ir "iegādājušies skaisto zilo acu dēļ."

Ir jāpievērš uzmanība katras suņu šķirnes specifikai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X