Lai gan Krievija Mikolajivas apgabalu apšauda intensīvāk nekā pirms pāris mēnešiem, iedzīvotāju un karavīru cīņas spars ir augstā līmenī, ekskluzīvā intervijā portāla TVNET tiešsaistes žurnālam KLIK saka Mikolajivas apgabala priekšsēdētājs Vitālijs Kims. Viņš arī atzīmē, ka Ukrainas bruņotie spēki veiksmīgi atbrīvo dienvidus no okupantiem.

Uz jautājumu, kā situācija frontē mainījusies pēdējo mēnešu laikā, Kims atbildēja, ka apšaudes intensitāte ir ievērojami palielinājusies. “Piemēram, šodien bija 22 raķešu un 10 artilērijas triecieni.” (Intervija notika 28. jūnijā - red.) Tajā pašā laikā Krievijas karaspēks izmanto vecas raķešu palaišanas sistēmas, kurām ir zema precizitāte. Šī iemesla dēļ mirst civiliedzīvotāji, atzīmē gubernators.

Neskatoties uz lielāku intensitāti, pēc Kima teiktā, aptuveni tikpat daudz cilvēku aizbrauc un atgriežas reģionā. “Mikolajiva cenšas dzīvot, izdzīvot kara laikā. Cilvēki vēlas doties mājās, vēlas palīdzēt.” Jāuzsver, ka apgabals saņem arī humāno palīdzību no Latvijas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X