Atvaļinājuma laikā pabraukāju pa Latvijas autoceļiem krietni intensīvāk nekā ikdienā, kad garāki izbraucieni galvenokārt notiek tikai nedēļas nogalēs. Uz ceļiem piedzīvotais palīdzēja vēl brangāk nostiprināties viedoklim, kas bija izveidojies šīs vasaras laikā, – autovadītāji ir kļuvuši par pašnāvnieciskiem psihopātiem.

Vēlos priekšlaicīgi atvainoties visiem psihopātiem, kuru jūtas es varētu būt aizskāris. Iespējams, esmu neapzināti stigmatizējis kādu slimību, bet pēdējā laikā tiešām kļūst arvien grūtāk izsekot līdzi, kuros vārdos sev netīkamus cilvēkus vairs nedrīkst saukt. Man tas nekad tā īsti nav padevies.

Lai vai kā, uz Latvijas autoceļiem parādījusies jauna tendence – pretim braucošie auto regulāri sāk apdzīšanas manevru un vienkārši brutāli stūrē tev tieši purnā. Tāds kā: “Bremzē vai brauc grāvī, lielceļu karalis veic manevru, tāpēc pa*is malā!” Ar auto braukāju kādus divdesmit gadus, plānprātīgie (piedodiet, ja nejauši stigmatizēju plānprātību, tāds nebija mans nodoms) bijuši vienmēr. Tomēr, ja senāk vasaras sezonā šādus brīnumus varēja piedzīvot pāris reizes, tad šobrīd tās būs vismaz pāris reizes katra izbrauciena laikā.

Tu brauc pa divjoslu šoseju, bet pēc līkuma pēkšņi pamani, ka tev pretī viena otrai blakus nāk divas fūres. Vai arī kāds ģēnijs, kurš nepārprotami redz, ka tu brauc viņam pretī un drošu apdzīšanas manevru veikt nav iespējams, vienkārši sāk apdzīt. YOLO – gan jau pretī braucošā cilvēka vēlme nenosisties būs pietiekami stipra, lai viņš nobremzētu un nobrauktu malā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X