Sapnis vēl dzīvs. Renārs Krastenbergs gatavs spert nākamo soli karjerā

Intervija
Foto: Edijs Pālens/LETA
Mārtiņš Kļavenieks
, TVNET | KLIK Sports žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Katra hokejista sapnis ir kādudien spēlēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur pulcēti pasaules labākie šī sporta veida meistari. Arī latvietis Renārs Krastenbergs joprojām cer reiz uzkāpt uz vislielākās hokeja skatuves pasaulē, bet pirms tam jāsper nākamais solis karjerā, lai tuvotos sapņa piepildījumam.

Aizvadīto sezonu un vēl pusi pirmās Covid-19 sezonas (2020./2021. gada sezona) jelgavnieks Krastenbergs aizvadīja Austrijas atklātajā čempionātā jeb ICEHL, pārstāvot Fillahas SV krāsas.

Pirmie soļi Eiropas profesionālajā hokejā bija grīļīgi (bez īstas iespējas sevi apliecināt viņš tika atbrīvots no nīkuļojošā Rīgas "Dinamo" Pētera Skudras vadībā), bet Austrija bija vieta, kur ielikt labus pamatus turpmākajam ceļam pa Vecā kontinenta hokeja līgu labirintiem.

Pērnajā sezonā 32 spēlēs ICEHL regulārajā čempionātā Lolitas Andriševskas audzēknis guva 15 vārtus un veica 13 rezultatīvas piespēles, bet 11 izslēgšanas cīņās viņam 12 (4+8) punkti.

Paradoksāli gan, ka aizpagājusī sezona klubos Renāram bija saraustīta, bet izdevās ļoti labi aizvadīt pasaules čempionātu Rīgā, kā arī olimpisko kvalifikāciju vasaras izskaņā. Savukārt pagājušajā sezonā vienmērīgāks un rezultatīvāks sniegums klubā, bet par abiem izlases turnīriem gan atšķirīgas atmiņas - Pekinas olimpiskajās spēlēs Krastenbergs ar četrās cīņās iekrātajiem pieciem (1+4) punktiem rezultatīvākais valstsvienībā, bet pasaules čempionātā Tamperē pat beigās netika sastāvā.

KLIK: Renār, pastāsti par savu ikdienu šobrīd - kā izskatās viena tava diena, gatavojoties jaunajai sezonai?

Renārs Krastenbergs: Visas dienas līdzīgas. Pat vairs neatminos, cik gadus šajā jau tā ir. No rīta "sausais" treniņš, bet dienas otrajā pusē ledus treniņš. Citreiz kārtība mainās. Varbūt ledus no rīta, bet dienas otrajā daļā kāda vingrošana, fizioterapija vai stadions. Pēdējos divus gadus biju izlasē, tāpēc sezona beidzās tikai jūnijā. Pēc tam vienmēr cenšos nedaudz atpūsties, bet pirmie treniņi pēc atpūtas ir bez ledus.

Pagājušajā sezonā debitēji olimpiskajās spēlēs, biji arī pasaules čempionātā Tamperē, kur gan tava loma bija mazāka. Kāda bija sezona klubā un abos izlases turnīros?

Atbildot īsi - ļoti laba. Daudz iemācījos, bet sezona arī bija ļoti gara. Viss sākās ar...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu