Pēc saullēkta lūgšanām mierīgā svētdienas rītā 71 gadu vecais ēģiptiešu ķirurgs un ilggadējais “Al Qaeda” līderis iznāca uz balkona, lai, kā ierasts, neviena netraucēts palūkotos apkārt uz Kabulas turīgā rajona ielām. Taču viņu vēroja ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde, tāpēc vien mirkli vēlāk Aimanu al Zavahiri ar visu balkonu iznīcināja divas precīzas, no bezpilota lidaparāta raidītas raķetes.

Sprādzienam līdzīgie trokšņi satricināja ielas, kur vēl nesen mita lielākās rietumvalstu vēstniecības un kur šobrīd daudzas smalkās villas ieņēmuši “Taliban” augstākā ranga biedri. Vietējie iedzīvotāji manīja, ka postaža nodarīta šķietami pamestai villai, kurai bija nobrucis balkons. Taču sākotnēji nekāda plašāka informācija par notikušo nebija pieejama pat vietējiem žurnālistiem. Tikai otrdien pēc ASV publiskajiem paziņojumiem arī starptautiskie mediji sāka likt kopā puzles gabaliņus, un atklājās, ka villā Kabulas centrā, kas pieder “Taliban” ieceltajam iekšlietu ministram Hakani, kopā ar sievu un meitu bija apmeties “Al Qaeda” līderis.

“Lidojošā naža” uzbrukums

Brīnumainā kārtā uzbrukums bija atstājis ļoti nelielus postījumus un nebija ievainojis Al Zavahiri ģimenes locekles. Neoficiāla informācija liecina, ka šajā uzbrukumā ticis demonstrēts

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X