Pagājušā gada rudenī Britnija Grainere ar Fīniksas "Mercury" komandu centās izcīnīt Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionu titulu. Finālsērijas laikā viena no šī gadsimta izcilākajām basketbolistēm teica, ka viņa nākamvasar vēlas piedalīties Sturgisas pilsētas motociklu festivālā, kas ir viens no lielākajiem šāda veida saietiem Amerikā. "Es gribu doties uz Sturgisu," teica astoņkārtējā WNBA zvaigžņu spēles dalībniece. "Man patīk motocikli, tāpēc es vēlos braukt un piedalīties." Diemžēl 4. augustā Krievijas tiesa sadragāja Graineres sapņus, piespriežot basketbolistei deviņus gadus aiz restēm. Kāds Kremļa politiskajās cīņās būs turpmākais liktenis vienai no labākajām groza bumbas meistarēm?

Talantīgā ASV basketboliste piedzima 1990. gada 18. oktobrī. Pēc 14 mēnešiem pasaule pieredzēja Padomju Savienības sabrukumu. Diemžēl arī tagad basketboliste, būdama Krievijā, var izjust, ka vecie noteikumi, kas valdīja PSRS, nekur nav pazuduši. Kā sākās Graineres apsūdzības stāsts?

Viena no dominējošākajām garā gala spēlētājām 17. februārī Šeremetjevas lidostas muitas zonā tika aizturēta par nelegāla elektronisko cigarešu kārtridža ar marihuānas eļļas pārvadāšanu savā bagāžā. Superzvaigzne skaidroja, ka šie aizliegtie preparāti viņas koferī ir nonākuši nejauši, jo pirms došanās prom no dzimtenes viņa bija satraukusies un kārtojusi somu lielā steigā. Grainerei bija Arizonas štata veselības dienesta izsniegta atļauja lietot marihuānu medicīniskos nolūkos, lai cīnītos ar hroniskām sāpēm.

Par šādu pārkāpumu Krievijā brīvība var tikt atņemta līdz desmit gadiem. Tiesa nolēma amerikāņu basketbolisti sodīt ar deviņu gadu cietumsodu un naudas sodu viena miljona rubļu apmērā (16 300 eiro). Pirms došanās ārā no tiesas zāles Grainere veltīja sirsnīgus vārdus sev tuvajiem: "Es mīlu savu ģimeni" - nezinot, kad atkal satiks tuviniekus.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp