Divu agrāko izlases hokejistu nesenā došanās uz Krievijas līgu par spīti visiem ieteikumiem to nedarīt un juridiskajiem šķēršļiem raisījusi jautājumu - kā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vietā rīkotos citas pašmāju populārāko komandu sporta spēļu jumtorganizācijas. LHF prezidents Aigars Kalvītis pieredzējuša politiķa retorikā tā arī neko nosodošu nepateica, kaut ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs bija kategorisks - pat ja Jānis Kalniņš un Nikolajs Jelisejevs ne sekundi neaizvadīs kāda agresorvalsts kluba kreklā, viņiem durvis uz izlasi būs slēgtas tik un tā.

TVNET nolēma aptaujāt populārāko Latvijas komandu sporta spēļu federāciju vadītājus, aicinot sniegt komentāru, ko katra federācija darītu identiskā situācijā - ja kāds izlases spēlētājs izlemtu karjeru turpināt Krievijā vai Baltkrievijā.

Jāteic gan, ka katrā sporta veidā situācija ir atšķirīga, bet ar vienu kopīgo tendenci - Krievijas tirgus nevienam no aptaujāto sporta veidu izlases kandidātiem nav bijis populārs galamērķis. Atšķirībā no ledus hokeja.

Nelielā aptaujā apzinājām četras komandu sporta spēļu federācijas - Latvijas Futbola federāciju (LFF), Latvijas Volejbola federāciju (LVF), Latvijas Basketbola savienību (LBS) un Latvijas Handbola federāciju (LHF). Katrai organizācijai uzdevām identiskus jautājumus: vai ir bijusi kāda preventīva saruna ar izlases spēlētājiem par sekām, dodoties peļņā uz Krieviju un Baltkrieviju; vai ir kādas pazīmes par kāda spēlētāja vai trenera vēlmi doties šajā virzienā; kā jūsu sporta veidā notiek pāreju apstiprināšana.

Ivita Asare, Latvijas Handbola federācijas prezidente

"Jūs mani nedaudz nošokējāt ar šo jautājumu, jo...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp