Lai arī līdz Saeimas vēlēšanām atlikuši nepilni divi mēneši un ir vairāk nekā skaidrs, ka lielākie brīnumi vēl tikai priekšā, varētu teikt, ka sāk iezīmēties spēcīgi loģikas un veselā saprāta trūkuma līderi. Kamēr partija “Stabilitātei” cenšas Zīgerista stilā piesaistīt vēlētājus ar bezmaksas plovu, citu partiju pārstāvji izvēlējušies krietni vien izsmalcinātākas pieejas.

Kā pirmo vēlos pieminēt sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” deputāta amata kandidātu Mairi Briedi, kuru pagaidām ierindoju sava topa trešajā vietā. Zināms, ka nekas tā nepasaka “esmu episks Latvijas patriots” un “mans dopings ir mana latviešu tauta” kā iestāšanās partijā, kurai vēl salīdzinoši nesenā pagātnē bija noslēgts sadarbības līgums Putina partiju “Vienotā Krievija”.

Lai vai kā, savulaik visu mīlētais, bet nu jau tautas nicinātais bokseris arī savai priekšvēlēšanu kampaņai izvēlējies ne mazāk amizantu piegājienu – aizstāvēt okupācijas pieminekļa nojaukšanu. Lūk, Briedis raksta, ka Pārdaugavas pieminekļa nojaukšana būs “spļāviens sejā visiem tiem, kas savulaik karoja par mūsu zemi”. Tiesa, Маирис neprecizē, par kuru tieši “mūsu zemi” viņš runā, arī atbalstošie komentāri pārsvarā izskan kādā svešvalodā.

Vēl profesionālais atlēts norāda, ka piemineklis celts par ziedojumiem un “par piemiņu visiem, kas krita kaujās, lai atbrīvotu Latviju no nacisma”. Teiksiet, ka šī atbrīvošana Latvijai atnesa 50 gadu okupāciju, iedzīvotāju izsūtīšanu uz Sibīriju un piespiedu pārkrievošanu? Tādi nieki bokseri nesatrauc.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X