"Sievietēm vajag kontroli, bet vīriešiem - dabūt nokniebties," saka kāds programmētājs savā "Zoom" zvanā, bet es sēžu viņam blakus kafejnīcā ar atvērtu "Word" dokumenta lapu un gatavojos rakstīt par seksu. Precīzāk sakot, par tā trūkumu, samazināšanos, izzušanu no mūsu - moderno grūtdieņu - dzīvēm. Zinātnieki vienprātīgi apgalvo tikai to, ka sekss - vagināls, orāls, anāls un pat pusaudžu masturbācija - izzūd no mūsu dzīvēm visos vecumos. Cilvēki pirms 30 gadiem un pat vēl 2009. gadā mīlējās vairāk nekā mūsdienās mēs. Kas īsti ar mums ir noticis - atbildi uz šo jautājumu savā slejā portālā "15min.lt" meklē lietuviešu māksliniece Neringa Rekašūte.

Izrādās, ka mūsdienu dzīvē ir maz seksa, liela pārstrādāšanās, kakli, kuri hroniski sāp no skatīšanās ekrānos, un seksa grāmatas, kas kalpo par datora paliktņiem.

1991. gadā kādā seksuālās uzvedības pētījumā respondenti apgalvoja, ka mīlējas piecas reizes mēnesī, 2001. gadā šis skaits samazinājās līdz četrām reizēm, bet 2012. gadā tās bija tikai trīs reizes. Ko uzzināsim 2023. gadā, kad plānots publicēt jaunos pētījuma rezultātus? Varbūt par daudz satraucos, jo neesmu vēl pastāstījusi, ko par izžuvušām seksa upēm saka zinātnieki. Šīs ir dažas galvenās atziņas:

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X