Atcerieties tos lieliskos video, kuros Krievijas iedzīvotāji ar āmuriem dauzīja savus iPhone un iPad, lai ieriebtu Apple par to, ka firma pārtrauc savu darbību Krievijā? Un tās ekstremāli inteliģentās instagrameres, kuras ar šķērēm graizīja savas brendu somiņas, lai atriebtos modes namiem par Ukrainas okupantu valsts pamešanu? Tagad nabaga labajiem krieviem ir jauna sāpe – izskan idejas par liegumu jebkuram Krievijas pilsonim iebraukt Eiropas Savienībā.

Brīnumainā kārtā aizliegums apmeklēt normālas valstis varētu būt izrādījies ja ne iedarbīgāks, tad noteikti vismaz skaļākus iebildumus raisošāks nekā visas līdzšinējās sankcijas. Jo šis beidzot ir sitiens tur, kur patiešām sāp, – sitiens pa turīgajiem krieviem. Kamēr lielākā daļa diženās uzvarētāju nācijas vārda tiešā nozīmē dzīvo sūdos, vidusmēra iedzīvotājam Makdonalda pazušana neko nemaina. Arī ceļojumu ārpus savas ģerevņas viņš, visdrīzāk, tā arī nepiedzīvos.

Tikmēr smalko un turīgo Krievijas iedzīvotāju sankcijas pārāk nesatrauca, jo varēja taču vienkārši aizlidot uz Eiropu paēst, padzert, paballēties un vēl šopingā aiziet. Bet tagad ļaunā Eiropa grasās nabaga, nabaga labajiem krieviem, kuri pilnīgi neko sliktu nav izdarījuši, liegt šīs principā izdzīvošanai vitāli svarīgās pamattiesības – ceļot uz Eiropu.

Un pēkšņi izrādās, ka visa plašā Krievzeme ir pilna ar klusajiem Putina pretiniekiem, kuriem varētu nākties bēgt no Kremļa represijām. Kā tad, jā. 20 gadus klusībā nīda Vladimiru, bet kāpēc kaut ko mainīt, ja dzīve ir tik ērta? Kam ir nauda, tam viss skaisti, kam nav, tas tāpat nezina, ka ir iespējams arī labāk.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X