Latvijas vīriešu basketbola izlase šīs vasaras izskaņā sapulcējusies labākajā sastāvā, kādu šobrīd ir iespējams nokomplektēt. Tik spēcīgs potenciāls komandai nav bijis kopš 2017. gada Eiropas čempionāta, kurā izdevās izcīnīt piekto vietu, kas ir labākais rezultāts kopš valsts neatkarības atgūšanas. Viens no valstsvienības pieredzes bagātākajiem spēlētājiem Jānis Strēlnieks sarunā ar TVNET pauda uzskatu, ka nevajadzētu ieciklēties uz to, ka izlase ir sapulcējusies tik spēcīgā sastāvā, jo tāpat laukumā ir jāparāda pēc iespējas labāks sniegums.

Latvijas izlase šonedēļ sāka gatavošanos 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm 25. augustā mājās pret Turciju un 28. augustā izbraukumā pret Lielbritāniju. Pirms tam 19. augustā vēl paredzēta pārbaudes spēle "Arēnā Rīga" pret Igaunijas izlasi.

Jau mēnesi pirms spēles pret Turciju tika izpārdotas visas biļetes uz šo maču, kurā piedalīsies vairāki Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji. Latvijas izlases rīcībā ir Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, kā arī Eirolīgā lielu pieredzi uzkrājušie Jānis Strēlnieks un Rolands Šmits. Šiem spēlētājiem sezonas laikā aizņemtības klubos dēļ iepriekš bieži nav bijušas iespējas palīdzēt izlasei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp