Analītiķu spriedumus par publiskās pārvaldes darbību var iedalīt divās kategorijās. Vieni fokusējas uz neierobežotu uzticību un tās spējām atrisināt sarežģītās pasaules problēmas, bet otri savukārt brīdina, ka gadījumā, ja kaut kam jānoiet greizi, tas noteikti noies greizi, kad saskaramies ar valsts pārvaldi un tās institūcijām.

Par Latvijas publiskās pārvaldes veiksmēm, neveiksmēm un izaicinājumiem mēs spriežam jau gadiem. Esam pieredzējuši gan pozitīvus mirkļus, gan miljoniem eiro vērtus fiasko. Prātā, protams, ienāk Rīgas e-talona sistēma, kuras uzturēšana izmaksā piecpadsmit reizes vairāk nekā biļešu sistēmas citās Baltijas valstīs, vai arī informācijas sistēmas e-veselība ieviešana, ko ieviesa tik ilgi, ka esam jau aizmirsuši gan to, kad tad īsti sākās tās izstrāde, gan to, cik tad tā bija izmaksājusi.

Rezultātā... bez pārsteigumiem, mēs sākam no jauna! TVNET aplūko trīs spilgtākās izgāšanās, kas raisīja gan sabiedrības neapmierinātību, gan arī daudzus jautājumus par atbildīgo personu kompetenci un spēju vadīt sarežģītus, laikietilpīgus projektus vai, piemēram, pildīt Augstākās tiesas lēmumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X